DePostjes.reismee.nl

Calgary - Johnston Canyon via Banff

Dag 2, Calgary naar Johnston Canyon via Banff.

Vandaag vroeg uit de veren. Eerst om 4.00 uur (jetlag...?), en later om 7.30 uur. Ook de 2 seniors van het stel hadden last van het tijdsverschil, want ook daar gingen de ogen om 3.30 uur al open.

Na het ontbijt(je) ijs in de koelbox gedaan, koffers in de auto en gaan met die banaan. Op naar de Rockies.

Vanuit Calgary is het maar een klein stukje tot aan de Rockies. De besneeuwde toppen bieden al een mooi uitzicht en beloven veel goeds voor de komende dagen.
Mooie 3-baans snelwegen leiden ons rustig (max 110 km/h) de bergen in, naar onze eerste tussenstop Banff.
Bannf is een mooi stadje. Een leuke winkelstraat met veel souvenirwinkels en een Starbucks. Omdat de koffie in het hotel zo slap als water was gaan we daar proberen het caffiene-promilage op niveau te brengen. We bestellen snel 2 kleine koffie (400 ml), een medium cappuchiono (bijna 500 ml) en een sapje. Het smaakt goed, maar het is geen Douwe Egberts als thuis. En die hoeveelheden maken het niet smakelijker.
We lopen even de winkelstraat af en gaan weer aan boord van onze uiterst comfortabele SUV. Even snel wat foto's maken van een hotel dat gebouwd is als een enorm kasteel en dan snel verder. Dit kasteel / hotel zullen we aan het einde van de reis ook van binnen gaan bekijken.

Via een mooie kronkelende bergweg bereiken we Johnston Canyon, alwaar we 2 nachten zullen blijven. We hebben 2 kleine huisjes in het bos. Erg knus ingericht met redelijk comfortabele bedden.

We besluiten in het restaurant te gaan lunchen (hotdog / soep / sandwiches / salade en nachos).
Een tafel verderop zit een stel Nederlanders. Door onsze Twentse tongval raken we met ze aan de praat. Ze blijken uit Groningen te komen en al bijna 50 jaar in Canada te wonen.
Met deze 2 aardige mensen wordt het gesprek verder aangeknoopt wat bijna leidt tot een koude maaltijd.
Ze waren nu met pensioen en vertellen ons honderduit hun levensverhaal. Erg gezellig. Ze wisten ons ook nog een aantal leuke locaties aan de hand te doen.

Na de lunch maken we via een aangelegd wandelpad de wandeling naar de dichtbij gelegen watervallen.
We komen niet verder dan de kleine waterval, maar deze heeft al een indrukwekkend aanzicht.
We doen rustig aan, maar merken toch dat we op enige hoogte zitten (1000-1400m), want de lucht is behoorlijk ijl.

Na de wandeling gaan we terug naar de huisjes en besluiten we vanavond terug te gaan naar Banff om daar even rond te sjokken en te eten.

Tessa

Hai allemaal ik lees dat het lekker gaat!! Veel plezier verder. Lees morgen wel het nieuwe verslag weer?! Groetjes Tessa