Op weg naar Surrey (Vaste land)
Terug naar het vaste land
's Morgens een beetje rustig aangedaan. Omdat we vandaag een reisdag hebben, hoeven we niet op tijd weg.
Van Ucluelet naar de boot is zeker 180 km rijden, dus echt plannen lukt toch niet.
Onderweg even een ontbijtje bij de Subway (lekker gezond).
In Nanaimo (vertrek van de ferry) even naar het winkelcentrum. Even rondsnuffelen en dan naar de boot.
Aangekomen bij de ticketverkoop blijkt de ferry van 15.15 uur vol. We kunnen kiezen, of we gaan naar een andere vertrekhaven op ongeveer 20 km waar we meekunnen op de boot van 15.15 uur of wachten op de boot van 17.30 uur. We gaan voor de eerste mogelijkheid, want we hebben nog tijd genoeg.
De boot waar wij nu meevaren heeft als voordeel dat'ie aankomt aan de zuidkant van Vancouver. Ons hotel ligt daar ook dus hoeven we niet dwars door Vancouver.
De tocht duurt wel iest langer, maar er is comfort genoeg aan boord.
Uiteindelijk hebben we nog iets vertraging, omdat er nog een boot voor ons moet worden geleegd.
Vanuit de haven is het nog een 3 kwartier rijden naar het hotel in Surrey (Vancouver).
Daar aangekomen gaan we nog ff eten en pilsen in de lokale pub / sportsbar, en dan maar weer pitten. Morgen gaan we naar Merrit.