DePostjes.reismee.nl

Jasper en omstreken

Jasper en omstreken

Gister rond de klok van 17.00 uur aangekomen in Jasper. Een typisch rockies-dorp. In de winter de skieers, in de zomer de toeristen zoals wij.
Het hotel is aan de rand van het dorp, en bestaat uit een aantal kleine blokhutjes. Het geheel ziet er goed uit.
Nadat we de koffers hebben gedumpt gaan we even het dorp in om de boel te verkennen. Dit doen we uiteraard per auto.
Aan de hoofdstraat zitten een flink aantal restaurants, en we besluiten later daar ergens een hapje te gaan eten.
Omdat we verder het idee hebben opgevat te gaan barbequen (morgen), hebben we natuurlijk ook vlees en bier nodig. De daarvoor geschikte winkels zijn ook gelocaliseerd, dus dat komt vast goed.
Terug op het park even opfrissen en dan wandelend naar het restaurant. We kiezen voor een restaurant annex brouwerij, en dat bevalt best goed. Het restaurant schenkt dus zelfgebrouwen bier, en dat smaakt prima. Verder hangen er ongeveer 12 grote TV's aan de muur zodat de wedstrijden (football & baseball) goed te volgen zijn.

Na een goede nachtrust (eindelijk wakker van de wekker) een lekker ontbijt in het hoofdgebouw. Dit keer geen ei met spek, maar toast, vers gebakken muffins en wat al nog meer.
Omdat het hele park voorzien is van WiFi nemen we de laptop even mee naar het ontbijt, zodat er weer contact (met beeld en geluid) kan worden gemaakt met het thuisfront. Lang leve SKYPE.
Na het ontbijt besluiten we op weg te gaan naar Maligne lake. Dit meer is bereikbaar via een mooie kronkelende bergweg.
We hopen dat we nu eindelijk eens een beer of wat anders zien.
Onderweg stoppen we bij een startpunt van een mooie wandelroute. We besluiten het eerste deel van de route te lopen. De route gaat diep het bos in, en is behoorlijk indrukwekkend.
Na de wandeltocht vervolgen we de route naar het meer. Ook dit meer is erg mooi, maar omdat we geen zin hebben in een boottocht (behoorlijk duur) of een wandeltocht besluiten we na een bak koffie terug te gaan naar Jasper.

In een folder hadden we gelezen dat er een kabelbaan is naar de top van Whistlers-Mountain. Deze gaan we bekijken.
De kabelbaan / lift brengt ons naar een hoogte van 2300 m. Boven op de berg zijn een aantal mooie uitkijkpunten en is er een mogelijkheid om nog een wandeltocht te maken.
Boven is het trouwens zo koud dat er een aantal sneeuwvlokjes voorbij komen. Dit doet ons besluiten om maar snel weer naar beneden te gaan. In het dorp gaan we inkopen doen voor de barbeque. Bier en vlees, stokbrood, salade. Alles is te koop.

De 2 seniors zetten de picknick tafels klaar en plaatsen de BBQ. Maar juist als we willen beginnen gaat het regenen. Dat is natuurlijk niet echt leuk dus gaan we op zoek naar een alternatieve plek.
Gelukkig is er op het park een overdekte plek waar we de BBQ kunnen voortzetten.

Na de BBQ is er nog tijd om dit verhaal te typen, dus als er spelfouten in zitten ligt dat aan de Budweiser...

UPDATE: Rondom onze huisjes liep een Wapiti...Een wat...? Zie foto

Elin

Hallo opa Kees.Ik had een 10 voor de topo-grafie toets!
En een 7,3 voor geschiedenis.Heb je al een beer gezien!
Wij gister wel op tv.

charity

hallo ik mis jullie heel veel ik hoop dat jullie snel weer terug zijn xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx