DePostjes.reismee.nl

Wells Gray naar Lillooet

Wells Gray Park naar Lillooet

Een reisdag vandaag. Van Wells Gray naar Lillooet.
Rond 10.30 uur afgerekend na wederom een prima ontbijt om op weg te gaan naar Lillooet.
Bij het tankstation treffen we de Nederlanders van gister opnieuw, en zij wijzen ons op de mogelijkheid om gratis te bellen in de shop. Ons bunt zuunig, dus snel bellen.
Tank zit weer vol dus we kunnen er tegenaan. De tocht leidt ons door het echte Canada. Dus niet alleen natuur maar ook rommelige dorpjes. Vooral het feit dat de houtindustrie hier weg is getrokken heeft daar veel invloed op gehad. Best jammer.

Na ruim een half uur zie we plotseling iets langs de kant van de weg. Was het een beer?
Snel de auto draaien en terug. En jawel, de eerste beer. Alleen voordat we hem kunnen filmen of fotograveren verdwijnt'ie al in het bos. Shit...
Nou ja, komt vast nog wel.

De route naar Lillooet verloopt verder rustig. Langs de route is toch wel veel armoede te zien. Veel indianen die in slechte omstandigheden leven.
Het stadje Lillooet is ook niet echt noemenswaardig. Veel oude gebouwen, maar wel een goed hotel.Bij het hotel zit een saloon, dus daar gaan we even pilsen. In de saloon zat de chef van de brandweer, tevens eigenaar van het hotel, en hij weet ons te vertellen dat er veel beren in de omgeving zitten. Vanaf de parkeerplaats wijst hij ons op de berg nog een 'zwarte stip' aan, wat volgens hem een beer is. We zullen wel zien.
Tussendoor nog even wat eten en weer terug de kroeg in, haha

Slapen zal wel lukken en morgen is het weer vroeg dag. De tocht naar Vancouver staat voor de deur.

krista,fam en balou

Zo te zien vermaken jullie je prima.De fotos zijn ook erg indrukwekkend,heel mooi.Hier gaat ook alles goed.Met balou gaat het super alleen als hier smorgens de wekker gaat om 06.45 kijk hij echt zo van NU AL WAKKER! GR. Krista,fam en balou. doei doei tot later.