Vancouver
Vancouver
Vandaag de hele dag in Vancouver. Eerst even rustig een ontbijtje en dan met het openbaar vervoer op pad.
Vanaf het hotel is het een paar blokkenlopen naar het centraal station. Daar nemen we de watertaxi naar de andere kant van de haven. Vervolgens de bus naar Grouse Mountain.
Grouse Mountain is een recreatiegebied cq skigebied vlak bij Vancouver. In de zomermaanden kun je er een beetje rondkijken (panorama-uitzichten Vancouver). Ook is er een stuk land ingericht waar 2 grizzlies verblijven. Deze kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan...
Als entertainment wordt er ook een houthakkersshow gegeven. Echt Amerikaans, dus veel applaudiseren, schreeuwen en natuurlijk een wedstrijd tussen 2 delen van het publiek.
De kunsten van de heren zijn best indrukwekkend, echte showmensen.
Later bleek dat de 2 beiden wereldkampioen waren / zijn in een aantal onderdelen van het
houthak-spelen, zoals paalklimmen, bijlgooien, boomstamlopen.
Van Grouse Mountain gaan we met de bus naar Stanleypark. Dit is een stadspark van ca. 400 ha, direct in Vancouver. In dit park zou gratis vervoer zijn in de vorm van busjes / trams, maar economie is economie, nu moet je betalen. En dat doen we dus niet.
Dan maar lopen. Het park is enorm groot, dus besluiten we vanaf de haven naar de totempalen
te lopen en niet verder. Ongeveer 1,5 km en goed te doen. Bij de totempalen doen we ff een bakkie.
Omdat het al laat wordt, en het weer zit wat tegen gaan we naar het hotel.
Eten doen we maar weer bij Yaggers.com.
Morgen naar Vancouver Island. Eerst met de ferry en dan nog 180 km rijden. Al met al een lange dag. En omdat we ook nog wat gepland hebben voor morgen gaan we dus met de boot van 8.30 uur. Wekker om 6.00 uur...